Zadržaný \"rekordman\" v počte vlámaní do áut za jednu noc

13.03.2006 Levoča

Policajti z Obvodného oddelenia PZ v Spišskom Podhradí zadržali a usvedčili rekordmana v počte krádeží vlámaním do áut počas jednej noci. 22 ročný muž zo Spi...
Policajti z Obvodného oddelenia PZ v Spišskom Podhradí zadržali a usvedčili rekordmana v počte krádeží vlámaním do áut počas jednej noci. 22 ročný muž zo Spišského Podhradia sa počas noci z 9.3.2006 na 10.3.2006 pokúsil v Spišskom Podhradí vlámať do ôsmich osobných áut a jedného autobusu.

Do autobusu a jedného osobného auta sa mu aj podarilo dostať, pričom z autobusu odišiel naprázdno a z auta ukradol autorádio a CD nosiče. V ostatných prípadoch sa mu do vozidiel nepodarilo vniknúť, avšak poškodením zámkov spôsobil ich majiteľom niekoľko tisícové škody. Celkovú škodu polícia vyčíslila na 54 133. - Sk.
Poverený policajt skráteného vyšetrovania v Levoči mladého páchateľa obvinil z prečinov krádeží vlámaním a poškodzovania cudzej veci a dal návrh na jeho vzatie do väzby. Dnes sudca Okresného súdu v Spišskej Novej Vsi návrh polície akceptoval a obvineného v minulosti už dvakrát súdne trestaného pre majetkovú trestnú činnosť vzal do väzby.
 

Vyberte región